Mesarski nož za ločevanje mesa od kosti DICK ErgoGrip 2368
Mesarski nož za ločevanje mesa od kosti DICK ErgoGrip 2368 18,60 19,76 
15,81 16,80 
Cena v zadnjih 30 dneh : 14,50 
Nazaj na izdelke
Mesarski nož DICK Ergogrip 2348
Mesarski nož DICK Ergogrip 2348 27,50 
23,38 
Cena v zadnjih 30 dneh : 25,40 

Mesarski nož za ločevanje mesa od kosti DICK ErgoGrip 2991

14,90 16,60 
12,67 14,11 

Cena v zadnjih 30 dneh : 14,90 

Cena vključuje DDV.
Šifra: Ni na voljo Kategorije: , ,
Opis

Mesarski nož za ločevanje mesa od kosti DICK ErgoGrip 2991 se uporablja za čisto ločevanje kosti od mesa, postopek, znan kot odkoščanje. Uporablja se tudi za odiranje mesa in perutnine ter rezanje kit. Komaj kateri drug nož je izpostavljen taki obremenitvi, kot je nož za izkoščanje. Izkazati se mora kot zanesljiv in varen pomočnik v vseh delovnih procesih. V mesni industriji, pri zakolu in razrezu, pa tudi v mesnicah, mora mesarski nož za ločevanje mesa od kosti nenehno dokazovati svojo kakovost.

Ukrivljen mesarski nož za ločevanje mesa od kosti DICK ErgoGrip 2991  je na voljo z dolžino rezila od 13 cm in 15 cm z ročajem serije mesarskih nožev ErgoGrip. Nož za izkoščanje ima ozko rezilo s koničasto konico.

Ukrivljena različica s katero je lažje drseti po kosti. Ukrivljena oblika ustvarja daljši rezalni rob. To vam omogoča, da naredite vlečni rez, ki je udobnejši za položaj roke v zapestju.

Nož mora biti še posebej enostaven za prijem, saj zahteva pogosto rokovanje. Nož za odkoščanje držimo kot bodalo in ga vodimo vzdolž kosti, tako da se meso odstrani čisto in enakomerno. Ko se nož uporablja za rezanje mesa, se nož drži v običajnem položaju prijema, kot pri odstranjevanju kit ali kože. DICK noži za izkoščanje so posebej zasnovani za profesionalno uporabo v smislu oblike rezila, dizajna ročaja in uporabljenih materialov.

Noži za izkoščanje so v klavnicah, razsekovalnicah in mesnicah izpostavljeni izjemnim obremenitvam v smislu odpornosti in pritiska. Veliko drugih rezil bi se v takem okolju zlomilo. Po drugi strani pa se rezila nožev za izkoščanje ne smejo niti upogniti niti zlomiti pod obremenitvijo. Po uporabi se morajo tudi vrniti v prvotni začetni položaj. Pri izdelavi mesarskih nožev DICK za ločevanje mesa od kosti, raven kakovosti dosegajo z uporabo posebne jeklene zlitine (X55CrMo14) in postopka utrjevanja, znanega kot kaljenje z ledom.

S poliranim rezilom je zagotovljena najvišja raven higiene. To pomeni, da se na rezilo oprime manj ostankov, zaradi česar so odporni proti koroziji in jih je lažje očistiti. Na izstopu rezila iz ročaja ni reže, ročaj pa ne absorbira niti maščobe niti umazanije. Poleg tega je enostavno očistiti z toplo tekočo vodo.

Noži za odstranjevanje kosti morajo biti zelo ostri, trpežni in prožni ter imeti vse potrebne varnostne elemente, kot je ergonomsko oblikovan ročaj z zaščito za prste. Prav tako mora biti v skladu z zahtevami higienske zakonodaje o živilih. Pri uporabi v klavnicah in razsekovalnicah so funkcionalni ročaji absolutno nujni za ergonomsko, varno in neutrujajoče delo. Nož za ločevanje mesa od kosti mora udobno in varno sedeti v roki, ne da bi zdrsnil, saj so profesionalni noži v neprekinjeni uporabi več ur.

Umetnost izkoščanja je bila povpraševana že v vseh starih kulturah. V tistih časih so ga izvajali z nabrušenim rogom ali s posebno oblikovanim kamnom. Rezalni rob je nastal z udarci ob robove trdega kamna. Obe starodavni orodji sta že imeli določeno podobnost z današnjimi noži za izkoščanje. Oblika rezila se je z leti nekoliko spremenila. Nož so sprva uporabljali le za odstranjevanje kosti. Nalogo za odstranjevanje kože, odstranjevanje kit in strokovno rezanje posameznih kosov je nož za ločevanje mesa in kosti dobil šele kasneje.

Dodatne podrobnosti
Teža Ni na voljo
Dimenzije Ni na voljo
Rezilo

Trdno

Nož

za meso, mesarski nož

Pošiljanje in dostava

Za podrobne informacije o pošiljanju kliknite na Pošiljanje in dostava.